علائم یائسگی در مردان چیست؟
دی ۱۱, ۱۴۰۱
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
دی ۱۷, ۱۴۰۱

حاملگی مولار

حاملگی مولار نوعی بارداری ناموفق است که با نام های بچه خوره ، بارداری شیمیایی و بارداری پوچ نیز شناخته می شود . در این نوع بارداری هیچ جنینی تشکیل نمی شود و بارداری با علائمی شبیه سقط جنین پایان می یابد . این نوع بارداری در بعضی موارد با خطراتی برای مادر همراه است .

انواع بارداری مولار

به طور کلی دو نوع حاملگی مولار وجود دارد :

حاملگی مولار کامل

در این نوع حاملگی یک رویان یا یک بافت طبیعی جفت به وجود نمی آید. این شرایط در وضعیتی ایجاد می شود که اسپرم ها تخمک خالی را بارور می کند. در واقع به دلیل این که تخمک پوچ است، روند لقاح، طبیعی نیست در نتیجه جنین تشکیل نخواهد شد.

حاملگی نسبی

در این وضعیت رویان غیر طبیعی است. در آن بافت طبیعی، مقدار کمی جفت به وجود می آید. زمانی که رویان روند رشدی اش را طی می کند نقص در آن موجب می شود که نتواند این روند رشدی را به طور کامل طی کند از این رو از بین می رود.

دلایل بارداری به روش حاملگی مولار

این اتفاق گاهی اوقات به دلیل اختلاط در ژنتیک اتفاق می افتد . بیشتر زنان ، صدها هزار تخم حمل می کنند . بعضی تخم ها ممکن است به درستی شکل نگیرند ؛ در چنین مواردی ، معمولا تخم ها جذب بدن می شوند و از کار می افتند . اما هر چند وقت یکبار ، تخمک ناقص ( خالی ) توسط اسپرم بارور شده و در نهایت با ژن های پدر مواجه می شود ، اما ژن های مادر وجود ندارد. این حالت ، می تواند منجر به بارداری مـولار شود. یک اسپرم ناقص ( یا بیش از یک اسپرم ) ممکن است تخمک خوبی را بارور کند ؛ این امر همچنین می تواند باعث ایجاد خال هیداتیک شود.

بارداری مولار می‌تواند به صورت اتفاقی و بدون دخالت ژنتیک هم رخ دهد . در شرایط دیگری هم احتمال بروز این اختلال وجود دارد از جمله :

  • حاملگی مولار در سنین نوجوانی یا سنین بالاتر از ۴۵ سال
  • داشتن سابقه حاملگی مولار
  • کمبود دریافت کاروتن و فولیک اسید

اگرچه کمبود مقدار کاروتن موجود در بدن می‌تواند منجر به بارداری مولار شود، اما مصرف مکمل‌های ویتامین A در دوران بارداری مجاز نیست. زیرا کاروتن نوعی ویتامین A است و افزایش بیش از حد مقدار آن در بدن احتمال آسیب به جنین را در پی دارد. بنابراین، بهتر است مقدار ویتامین A لازم به صورت طبیعی و با رژیم غذایی مناسب تامین شود.

بارداری مولار به چه دلیل اتفاق می افتد؟

در وضعیت طبیعی سلول های هر انسان دارای ۲۳ جفت کروموزوم است که نیمی از آن را از مادر می گیرد و نیمی از آن از پدر تامین می شود.

در حاملگی مولار اما این وضعیت غیر طبیعی است. بدین نحو که تمامی کروموزوم های موجود در سلول تخم از پدر گرفته شده است و مادر هیچ کروموزومی به سلول نداده است. درنتیجه گفته می شود که تخمک پوچ بوده است و نتوانسته است که در روند لقاح طبیعی شرکت کند.

چه زنانی در معرض خطر ابتلا به بارداری مولار هستند؟

  • زنانی که در سنین بالاتر از ۳۵ سالگی قرار دارند.
  • زنانی که در سنین کمتر از ۲۰ سالگی قرار دارند.
  • زنانی که تجربه و سابقه قبلی در خصوص ابتلا به این عارضه یعنی حاملگی مولار را دارند.
  • زنانی که در حاملگی های قبلی سابقه ابتلا به سقط جنین را دارند.
  • زنانی که به کمبود کارتن مبتلا هستند و این شکل دیگری از ویتامین آ است.